Ukategorisert

Grøss og gru, eller..?

Karoline651 views

Hvem husker vel ikke følelsen av å krype under dyna med en skikkelig grøsser, som fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på en og gjorde så man lå våken langt utover natta? Vel, her i huset har vi funnet tilbake til barndommens skrekk og gru med Steve Jacksons House of Hell, som er bok nummer syv i The Fighting Fantasy Gamebooks. Det er en av disse bøkene hvor man velger sin egen historie (og oftere sin egen død enn sin egen flukt).
IMG_0962
Denne boka er mer innviklet enn de bøkene jeg husker fra min egen barndom, da det som regel gikk i Grøssernes mysterier. For det første så trenger man penn og papir (dette kommer til å brukes flittig gjennom hele lesingen), deretter trenger du to terninger, hvis du ikke velger å bruke de to terningene nederst på hver side av boka.

But its face is not human. Instead, the head is that of a goat and its mouth is red with blood, which is dripping on to the ground. Its dead eyes stare vacantly upwards. The sight is terrifying and you must add 3 FEAR points.

Før lesingen starter må du rulle terningene for å bestemme skill, stamina, luck og fear, tallene du ender opp med kommer til å avgjøre hvor stor sjanse du har for å overleve. Først nå kan du starte lesingen. Det hele starter med en nervepirrende åpningsscene hvor man ender opp foran et stort, mørkt hus, før man står overfor sitt første valg: vil du ringe på, banke på eller snike deg rundt huset? Hvert eneste valg du tar fra dette punktet og utover vil være med på å avgjøre din skjebne. I et stort hus er det mange rom, og hvert eneste rom inneholder farer eller i beste fall et hjelpemiddel.
IMG_0970
Vi har til nå lest gjennom fem ganger, uten at jeg har vært i nærheten av å rømme fra helveteshuset. Er det ikke gift eller frykt som tar livet av meg, kan jeg være sikker på at det venter en zombie eller en sekt rundt neste sving. Under de første gjennomlesningene noterte jeg ikke særlig mye, noe som endret seg raskt da jeg innså at dette ikke var gjort unna på en kveld eller to. Her er det om å gjøre å huske hver minste detalj, så du slipper å gjøre den samme feilen neste gang.

Til tider svært så frustrerende, og kanskje ikke kjempeskummelt, men likevel underholdende.

Karoline
Jeg har jobbet i ARK Bokhandel siden 2009, og har en mastergrad i litteraturformidling fra Universitetet i Oslo. Jeg prøver å lese bøker i forskjellige sjangre, men ender altfor ofte opp med samtidsromaner av norske forfattere.

Leave a Response

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.