Film og TVLivsstil

Favoritter akkurat nå

Karoline792 views
Foto: NRKFoto: NRK

Det er så mange ting som jeg er ekstra begeistra for om dagen at jeg bare må dele det.

Her er lista:

  • Tv-serien Unge lovende

Internett oversvømmes av lovord om Unge lovende, men det kan ikke sies mange nok ganger, hvis du ikke har sett denne serien enda er det bare å hive seg rundt. Serien handler om tre venninner, Elise, Nenne og Alex, som alle vil gjøre det stort på hvert sitt område. Elise vil bli standupkomiker i Los Angeles, Nenne vil gi ut bok og Alex vil bli skuespiller. Veien dit kan derimot være ganske så tøff, og målet kan til tider synes uoppnåelig. Gjenkjennelsesfaktoren, og det at historien og personene er særdeles troverdige, har gjort at jeg har både ledd og grått meg igjennom de seks episodene. Siri Seljeseth er skaperen bak serien, og jeg håper vi får se masse mer fra henne framover. Se serien på NRK nå, bare gjør det!

  • Jan Roar Leikvoll

Som hos veldig mange andre tiltok min interesse for bøkene til Jan Roar Leikvoll seg drastisk etter at Christian Kjelstrup åpnet Fiolinanes bokhandel i august. Det er først nå jeg virkelig har kommet i gang med lesinga av de fire romanene Leikvoll ga ut, samt Forkynnaren som ble utgitt etter hans død. Så langt er jeg hekta, og kommer ikke til å gi meg før siste side er lest.

Processed with VSCOcam with c3 preset

  • NaNoWriMo

Kanskje ikke en favoritt, men noe som tar mye av tida mi om dagen er NaNoWriMo, National Novel Writing Month. NaNoWriMo går i korte trekk ut på å skrive en roman på 50 000 ord i løpet av november, og alle som klarer det vinner. I år har jeg en reell sjanse for å komme i mål. Det er ingen prisvinner jeg sitter og skriver, men det er heller ikke poenget. Poenget er å bare skrive, uten å være så pokkers selvkritisk hele tida. Jeg har gjort forsøk på deltakelse tidligere, men har gitt opp etter bare en dag eller to. Det blir ikke mange ord når man sletter like mye som man skriver. For første gang bare skriver jeg, uten å tenke så altfor mye.

  • Memoarer av og med bra damer

Jeg har for tida et sterkt behov for å fylle livet mitt med tøffe og morsomme damer. Akkurat nå leser jeg Felicia Days You’re Never Weird on the Internet (Almost), og Amy Poehlers Yes Please ligger klar. Hvis jeg ikke blir lei, står både Furiously Happy av Jenny Lawson og Lena Dunhams Not That Kind of Girl på lista over ”må lese-bøker”.

  • Alice i Eventyrland

Bøker, tegninger, bokmerker, smykker og ikke minst blogg. Jeg kan ikke få nok av Alice i Eventyrland. Det er noe med denne historien som fascinerer og inspirerer meg noe veldig, og derfor fyller jeg livet mitt med både Alice og Eventyrland. Og spesielt fornøyd er jeg med dette bokmerket fra Lillytales.

  • Pepperkaker med blåmuggost

Hvert år er det samme regla. Jeg lover meg selv at jeg ikke skal kjøpe verken pepperkaker eller julemarsipan før i desember, og hvert år feiler jeg. Jeg klarer meg fint uten marsipanen, men pepperkakene blir for fristende.

  • Pepsi Max Cherry

Jeg er et av disse svake menneskene som er avhengig av aspartam og drikker Pepsi Max nesten hver dag. Selvfølgelig måtte jeg derfor prøve den nye Pepsi Max Cherry. Den er kvalmende søt, og verre syntetisk kirsebærsmak tror jeg det nesten ikke er å finne, likevel bare må jeg ha det.

Og mens jeg skrev denne teksten kom jeg selvfølgelig på en haug med andre ting som jeg ikke klarer meg uten om dagen, men det får vente til et annet innlegg.

Karoline
Jeg har jobbet i ARK Bokhandel siden 2009, og har en mastergrad i litteraturformidling fra Universitetet i Oslo. Jeg prøver å lese bøker i forskjellige sjangre, men ender altfor ofte opp med samtidsromaner av norske forfattere.

Leave a Response

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.